DIB Viden - BLOG

Sådan arbejder du effektivt med moms

Som bogholder eller selvstændig erhvervsdrivende er du garanteret stødt på momsreglerne og er bekendt med, at de både kan være komplekse, og at der er faldgruber, man skal være særligt opmærksom på.

Som bogholder eller selvstændig erhvervsdrivende er du garanteret stødt på momsreglerne og er bekendt med, at de både kan være komplekse, og at der er faldgruber, man skal være særligt opmærksom på.

Det er vigtigt at have styr på reglerne, så du bogfører korrekt.

Hvad er moms?

Moms er en afgift på køb og salg af varer og tjenester. I Danmark tillægges prisen på en vare som udgangspunkt 25 %. En virksomhed skal indberette både købs- og salgsmoms.

Hvordan bogføres moms?

For at undgå fejl og mangler samt bogføre korrekt kan det være gavnligt at have adgang til et godt hjælpeværktøj.

Momsmanualen er et digitalt opslagsværk. Det er nemt at slå op og hurtigt få viden om den momsmæssige behandling af en vare, ydelse eller transaktion.

Hvert opslag er underbygget med omtaler af praksis, referencer til gældende regler og krydshenvisninger til relaterede opslag, som sikrer nøjagtig information i et letforståeligt sprog.

Indberetning af moms

Er din virksomhed momsregistreret, skal du indberette moms til Skattestyrelsen. Hvor ofte din virksomhed skal indberette afhænger af din virksomheds omsætning.

  • Hvert halvår: Hvis din virksomheds årlige omsætning er under 5 mio. kr.
  • Kvartalsvis: Hvis din virksomheds årlige omsætning er mellem 5 og 50 mio. kr.
  • Månedlig: Hvis din virksomheds årlige omsætning er over 50 mio. kr.

Sådan kan DIB hjælpe dig

Med adgang til Økonomipakken får du ud over Momsmanualen også adgang til andet indhold såsom temaer om moms, told og afgifter, regnskab og selskabsskat samt praktiske digitale tjeklister og regneark.

Derudover har du vores fageksperter med som hjælp på sidelinjen, når du er i tvivl.

De i Økonomipakken inkluderede kurser tæller hvert især som fire timers efteruddannelse.

Du kan bestille en gratis og uforpligtende prøveadgang til DIB her.