DIB VIDEN - BLOG

Europa-Parlamentet har vedtaget due diligence-direktivet (CSDDD)

Due diligence-direktivet - eller rettidig omhu-direktivet om man vil - er nu efter utallige drejninger og forhandlinger endelig blevet vedtaget af Parlamentet.

Europa-Parlamentet har vedtaget due diligence-direktivet (CSDDD)

Due diligence-direktivet - eller rettidig omhu-direktivet om man vil - er nu efter utallige drejninger og forhandlinger endelig blevet vedtaget af Parlamentet. 374 stemte for og 235 imod.

Formålet med due diligence-direktivet er at fremme bæredygtig og ansvarlig virksomhedsadfærd og at forankre menneskerettigheder og miljøhensyn i virksomheders drift og virksomhedsledelse.

De nye regler vil sikre, at virksomheder håndterer negative virkninger af deres handlinger; herunder i deres værdikæder i og uden for Europa.

EU-landene har nu to år til at gennemføre direktivet i national lovgivning. De største virksomheder, som rammes af reglerne først, skal fra 2027 leve op til kravene i direktivet.

Sådan kan DIB hjælpe dig

DIB giver dig adgang til opdaterede ESRS-standarder, relevante forskrifter og fagartikler, som redegør for - og illustrerer anvendelsen af - ESG i praksis.

I tillæg får du adgang til brugervenlige tjeklister, som effektiviserer din arbejdsdag, samt relevante kilder, som hjælper dig med at finde svar på dine spørgsmål.

Du kan bestille en gratis og uforpligtende prøveadgang til DIB her.